Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag for pårørende – Parforholdet på prøve.

18. september @ 19:00 - 21:00

Gratis

Hvordan parforholdet overlever, når man har et barn i psykisk mistrivsel.

Denne aften sætter Bedre Psykiatri fokus på, hvordan parforholdet overlever, når man har et barn i psykisk mistrivsel. For når én i familien bliver ramt af psykisk sygdom, rammes hele familien.
Bedre Psykiatri – Roskilde – Lejre Lokalafdeling har inviteret ægteparret Peter og Dorthe Stieper, der vil fortælle om, hvordan deres parforhold kom under alvorligt pres, da deres datter blev ramt af en alvorlig anoreksi, depression og angst og siden fik en underliggende autisme- og ADD-diagnose.

Peter og Dorthe har været gift i 32 år og tager udgangspunkt i deres egen historie, når de åbent og med et glimt af humor fortæller om, hvordan de som mand og kvinde har reageret forskelligt på, at deres datter blev syg. De fortæller om at rumme hinandens forskelligheder, finde fælles fodslag og om processen med efterfølgende at genfinde hinanden i parforholdet.
Ægteparret kommer ikke med nogle lette svar eller løsninger, men formidler med deres ærlige beretning både identifikation og håb til par, der enten har børn i psykisk mistrivsel eller psykisk sygdom i familien.

Peter arbejder til daglig som VVS-rørsmed, mens Dorthe arbejder som pårørendementor. Hun har bl.a. været ansat i psykiatrien, hvor deres datter var indlagt. Dorthe er desuden forfatter til bl.a. bøgerne ”Historien om en mor – 11 mødre fortæller om at have børn med autisme” og ”Er det mors skyld? Når mødre føler og tillægges skyld for deres børns psykiske mistrivsel”. Hun er også vært på podcasten ”LigeSind – perspektiver på psykiatri og pårørende.”

Arrangement er gratis og åben for alle, men tilmelding i Nem tilmeld ønskes – se linket.

Detaljer

Dato:
18. september
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://bedrepsykiatri.dk/
Tilmelding:
https://bedrepsykiatriroskilde.nemtilmeld.dk/42/

Sted

Salen

Arrangør

Bedre Psykiatri Roskilde-Lejre afdeling
Telefon
61657380
E-mail
roskilde-lejre@bedrepsykiatri.dk