Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Foredrag – Spioner i Danmark

21. november @ 19:00 - 21:00

kr. 75

Hvad er efterretningsvirksomhed? Hvorfor er der spioner i Danmark?

Som forsker har Trine Engholm Michelsen fordybet sig i fjendtlige spioner, der i årevis og ugeneret har kunnet operere på dansk grund. Hun trækker linjer fra mellemkrigstiden til i dag med udgangspunkt i sagen om nazispionen Horst von Pflugk-Harttung. Han opererede tæt på den danske regering og militære elite i Danmark gennem fem år (1932-1938).

Denne spionskandale er aktuel i lyset af sagerne om de mange identificerede russiske spioner rundt i Europa. Åbne demokratier vil altid være sårbare over for totalitære staters efterretningsaktiviteter. Afsløringen af den tyske spion Pflugk-Harttung chokerede i 1938 regering og offentlighed. Som populær journalist havde han fri adgang til omfattende militær spionage og var desuden mester i vildlednings-og afpresningsforsøg.

Om Trine Engholm Michelsen:
I de første ti år af Trine Engholm Michelsens arbejdsliv var hun gymnasielærer og forsker i international politik. Dernæst – lige efter 9/11 – gik hun ind i et nyt tiår som analytiker i Politiets og senere Forsvarets efterretningstjeneste.
Senest har Trine Engholm Michelsen helliget sig efterretningshistorie. Hun tegner portrætter af danske efterretningsfolk og af fremmede spioner i Danmark. Især interesserer hun sig for 1930’erne og 1940’erne, hvor Danmark måtte navigere relativt isoleret udenrigspolitisk mellem stormagterne.

Tilmelding via FOF’s hjemmeside:
https://www.fof.dk/da/roskilde/lejre/foredrag-og-ture/foredrag/spioner-i-danmark

Detaljer

Dato:
21. november
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
kr. 75
Begivenhed Kategori:
Tilmelding:
https://www.fof.dk/da/roskilde/lejre/foredrag-og-ture/foredrag/spioner-i-danmark

Sted

Salen

Arrangør

FOF Fjordlandet
Telefon
46366974
E-mail
info@fof-fjordlandet.dk
Se Arrangør hjemmeside